Klik untuk support

Thursday, May 21, 2009

ada apa dengan bulan May?mus may?

Assalamualaikum..dan selamat petang..berdirinya saya di sini.tidak lain dan tidak bukan untuk berdiskusi sambil bermain perkusi(kumpulan gendang ala brazil)..ok..rasa intro saya kali ni xbest?saya terus kepada hujah saya selaku pembahas kedua..bulan mei banyak hari-harinya. saya quote dari kata-kata pengarah IPGM Kampus Temenggong Ibrahim..Tuan Haji Said Hasran..dengan hari buruhnya, hari ibunya, hari gurunya, hari tashriq..ok tgk bawah..

  1. 1 May - Hari buruh - menghargai penat lelah orang yang bekerja..yang menggerakkan dunia ini supaya dunia ini tidak gelap, dunia ini ada tempat kita berteduh, dunia ini ada orang untuk mengajar kita..contoh yang saya beri tu ialah pekerja tnb, tukang wat rumah dan cikgu..suma pun bekerja dan dapat bayaran..
  2. 10 May- Hari Ibu - orang kata kalau awek xde kita leh cari lain..bunga bukan sekuntum..berpisah ngan membe, gi tempat baru dapat membe baru..patah tumbuh hilang berganti..lau mak kita dah xde?mana nak cari lagi?mak kita ada sorang..yang sorang tu la kita xde membe,kita xda awek..dia ada jer ngan kita..dia tau apa nak cakap, nak buat, dia faham lau kita sedih, marah, kecewa..dia tau banyak mana amaun nasik nak letak lam pinggan kita.."dari kecik mak jaga kau, mak tau perut ko besar mana"...
  3. 16 May - Hari Guru - ni part yang best ni..hari ni la cikgu-cikgu terasa cam artis..budak-budak kasik adiah..lau cikgu faymes bebakul la dpt..cikgu xfaymes kurang skit la dari cikgu faymes..adakah anda memilih untuk tidak popular?
Kat atas tu aku listkan antara hari-hari terpenting la dalam bulan may..banyak lagi hari-hari len..hari nurse, hari wesak..hari-hari len jangan la kecik ati eh..next time aku tulis pasal korang lak...eh gile ke aku ni bebual ngan hari..alaaa lau camtu pasal harimau pun aku nak kne tulis..haribulan lagi..haish...

Last but not least, korang kenal padi tak?padi dalam konteks tulisan saya ni bukan la tumbuhan yang menjadi makanan ruji orang asia atau dengan nama saintifiknya oryza sativa atau band padi dari indon tu atau PADI dive centre..padi ini ialah zulfadhli bin julfekar...padi ko duk ampang kan?korang nak tau pasal dia bukak la facebook..taip je nama tu..kua la gamba manusia yang sepenuh2 ruang gamba..tawu x kenapa aku tulis pasal padi?sbb masa aku xde idea nak tulis post..ade la kat 7 8 kali dia suh aku tulis pasal dia...rimas tawu x??rimasss!! i x sukeeeeeeee!!!!

terimala video dari kumpulan may ni sempena bulan may..abg muss!!steady la..

16 comments:

'Cikgu Padi' said...

ko mmg tak betol..ni wat aku murka tahap gaban ni...sesedap ati je ko jual name aku, ko pk aku buah-buahan tempatan ke nak jual2...tapi sebab aku ni org beriman aku hanye tersenyum dan tidak henti2 berselawat dan beristigfar...
1. aku suke post ko kali ni...
2. walau pun cam siot je tapi de input dan pengajarannye...
3. keep it up

alihanafiah said...

hehe...padi..maafkan aku..ko gak yang suh aku tadi..acknowledgement tuk ko ni...

Syafik said...

Hahaha. Ades, boleh pulak buat pasal padi. Lepas ni aku nak come up dengan post topik padi jugak la.

" Padi, bukan sebarang makanan ruji" :D

susu dan biskut... said...

Hahaha!
Gila keji ayat kau Ali. Hehe.
Padi mesti masak jadi beras lepas ni. Hahah!

alihanafiah said...

aku x sangka..panjang2 tulisan aku..padi jualah yang menyentuh perasaan anda semua..ternyata padi masih di hati kita..hail 2 padi!

Mr Zakwan Johan said...

sodex...
aku xnak padi...
aku nak beras...bole makan...bole x???

alihanafiah said...

papa

boleh jer papa..do as u wish papa..ko nak ape papa..padini,padiyappa, ubat gigi pudina?

CeKGu MoZaRt said...

papadom xde abg ali@gitaris

alihanafiah said...

papadom 2 nanti aku tulis sal papa..ade la papadomnyer....

Mr Zakwan Johan said...

papadom?
cambest jek....tapi aku xnak sume tu....
aku nak beras gak....hahahaha.....

sodex, mus may lahir bulan mei ke???
atau hanya sekadar di pinggiran??

alihanafiah said...

papa

dengar citer cam2 la..aku pun xtau la apa nak jadi ngan mus may 2..aku bukan ape..dia ingat lagu yang dia nyanyi dia sorang ke nak nyanyi..abeh org yg g karaoke mcm mn?susah tau x?nyanyi lagu dia jer rasa tekincit lam slua..apehal??

Mr Zakwan Johan said...

tu la pasal sodex....
aku rasa dia kalau nyany lagu, memang terus "copyright" lagu tu dia dapat 100%.....
orang laian xbole nyanyi....
kalau nak gak nyanyi, awek yang jaga kaunter karaoke jamban kena check samada kita pakai pampers ke x....
kalau x abes terkincit dalam kotak tu....

alihanafiah said...

mmg aku setuju btol ngn cakap ko 2 papa...aku dh frust dh ngn mus,amy..diorg xpnah phm kita...

susu dan biskut... said...

Whatthe....ape korang mengarut ni?

alihanafiah said...

ira ko diam..jgn sibuk..ni hal antara aku,papa ngn mus may..ko jgn nak memandai mencelah...

QaYYum MieJiFans said...

apsl aku boleh terlepas post ni....

Post Berkaitan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...