Klik untuk support

Thursday, December 10, 2009

Hijjaz - Alam Rohani


Salam semua..apa khabar?selamat sore..ok..macam saya dan sesetengah kawan lain yang ada blog..semua pun once in a blue moon mengupdate blog..mungkin kerana takda idea, mungkin kerana tiada kemudahan internet, mungkin kerana sibuk dengan tugasan lain..or..mungkin akibat malas..haaa..persoalan yang hanya diri kita sendiri boleh jawab..

Ada tak persoalan yang kita sendiri pun tak mampu jawab?ada...mesti ada..contohnya..kenapa harus jadi begini?kenapa tak jadi begini?soalan ni selalu klua bila kita tak mampu nak wat keputusan, bila sesuatu terjadi tak seperti yang kita nak, bila semuanya dah tak seindah dulu.macam-macam kita akan pikir..senang cakap bila kita ditimpa musibah, kesusahan dan apa saja yang mengurangkan kenikmatan..senang cakap..bila ditimpa UJIAN..

Jadi kita kena la berbalik kepada naluri kita yang memang ingin mengisi kekosongan hati..bila perut kita kosong kita makan, bila rohani kita lapar?kita perlu bagi dia makan..mungkin kekosongan hati ni setengah orang isi dengan mencari aweksss..mencari hiburan seperti berkaraoke, bermain snuker, snukerling..dan ada yang mencari Tuhan..yaa..itulah makanan rohani kita..mendengar ceramah agama, tazkirah, mengaji..

Wujudnya banyak kumpulan nasyid yang mewarnai industri muzik kita satu ketika dulu. Nama Raihan, Rabbani, Hijjaz dan banyak lagi sudah tidak asing lagi bagi saya semenjak sekolah rendah dulu..malah ada yang menjadikan trend..jadi kali ni..lagu nasyid juga banyak yang bleh dijadikan satu pengisian rohani.erm tapi takyah la lagu nasyid jiwang dari kumpulan-kumpulan yang menjadikan perkataan melayu menjadi orang puteh seperti in team, de hearty dan macam-macam lagi la..alang-alang nak dengar lagu jiwang baik dengar lagu aril af - menatap matamu..huhu..ok..takmau citer banyak..saya ingat nak post banyak lagi lagu-lagu unsur ketuhanan ni..anda jangan ingat kumpulan nasyid saja yang wat lagu-lagu macam ni..kumpulan-kumpulan rock pun ada..tapi biarlah saya sambung di post seterusnya..sekarang ni..anda layanla lagu dari kumpulan hijjaz ni..alam rohani..syahdu beb..downlod untuk dengar

download link :





2 comments:

Abdul Halim said...

menatap matamu.. haha..

alihanafiah said...

haha..ang jangan alim..disebabkan lagu tu la zamri duk cakap ngan hang..fokus hang terjejas..haha..nanti hang dilabel childish..

Post Berkaitan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...