Klik untuk support

Sunday, June 7, 2009

Keluarga Rumah Api


Dari kiri : Tunde dan Paul

Assalamualaikum dan selamat tghari..ok..bertemu lagi kita dalam rancangan sendaloka bersama singa...singa menawan keluarga bahagia..erm ari ni ape nak tulis eh..hehe tgk pada tajuk 2 cuba translate ke dalam bahasa inggeris..maka jadilah ianya LIGHTHOUSE FAMILY..haa...mungkin ada yang tau, mungkin ada yang xtau pasal diorg ni..ok yang xtau kita berkenalan la skit ngan mereka ni...

Sape lighthouse family ni?ok diorg ni sebenanya 2 orang je..Tunde Baiyewu selaku vokalis dan Paul Tucker selaku pemain keyboard..walaupun nama kumpulan ni ada family kat belakang..diorg ni bukan la keluarga pun..bukan keluarga asas apatah lagi keluarga kembangan..tgk la..sorang gelap,sorang cerah..ingat ni family joy lam My Name is Earl ke..ok..diorg ni jumpa masa diorg stadi di universiti dan menubuhkan Lighthouse family pada thn 1993 di England..orang England mereka ni..U mana diorg blaja yg 2 saya x kaji la..U turn agaknya...

Camna aku boleh nak tulis psl diorg ni?erm dh lama da aku tau kumpulan ni..erm abg pids saya jugak la yg kenalkan..byk lagu best diorg cuma ada la 1 lagu diorg saya letak lam keta..selalunya lau tiba time lagu tu terpasang..orang di sebelah saya selalu bertanya "lagu sape ni?"...yang paling latest tanya camtu qayyum lau xsilap saya..jadi..supaya anda semua boleh menikmati kesedapan irama yg ditulis oleh Tunde ngan Paul ni....terimalah lagu ni..yang video tu akustik version..yang mp3 tu versi recording punya la..tapi kna download dulu ya..selamat...

video :


download link :

5 comments:

dya ilham said...

okeh..rasenye lbey menarik kalo grup ni tmbh sorg lg ahli iaitu xlen n x bkn mr ali hanafiah~~~ kwang3 ;p

alihanafiah said...

haha..ok gak 2..sah2 saya melepak di UK skrg ni..menjadi faymes dan menjadi kaya..hehehe...dah dgr lagu dia??byk lg lagu best dia yg len..free,lost in space etc...

MuNiR said...

ali men gitar best! :)

alihanafiah said...

haha munir..ko pehal...hahaha..cam siol jer...

dya ilham said...

elelele..malu2 kucink ;p

Post Berkaitan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...